NYUUZ.HU LOGIN
Login név:

Jelszó:HIRDETÉS


LINKBEKÜLDÉS
Ha szeretnél linket beküldeni a kategória szerkesztőinek, akkor kattintsIDE!

KUUL ÜZENŐFAL

NYUUZ SZABÁLYZAT

1: nyuuz rövid történelem

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer pár unatkozó emberke, 2003 környékén. Amikor megunták a vicces linkeket egymásnak küldözgetni gondoltak egyet, és bumm így jöttem létre én, kuulnyuuz.hu. Az oldal elsődleges célja a készítőinek szórakoztatása és a humoros, érdekes linkek könnyebb továbbküldését és raktározását. Ez a cél a mai napig él. Az első kinézetem egy kép nélküli linkgyűjtő oldal volt, aminek a továbbfejlesztett változatában a linkekhez már képek is tartoztak. A második legnagyobb fejlesztés rajtam az volt, amikor 2005-ben a nyuuz.hu nevet megkaptam. Ez nagyon tetszett mivel rövidebb könnyen megjegyezhetőbb lettem. A linkek több tucat kategóriába lettek besorolva és a kategóriákat külső emberek, un. szerkesztők kezelték. Az idők során rengeteg szerkesztő fordult meg a csapatomban és nagyon kevesen vannak, akik az elejétől kezdve köztünk vannak.
Az oldal történetének következő nagyobb állomása a nyuuzik.hu megszületése. Ő a zenés kistestvérem. A nyuuziknál az összes zenével kapcsolatos kategóriát egybe gyűjtötték. Az újítás eredményeként további hasonló érdekességek fognak megjelenni. Remélem tetszeni fog.

 

2: alapelvek ismeretétese (etika)

A nyuuzos élet hagyományai a valós életét követik. Viselkedj mindig kulturáltan és kedvesen. Ne kötözködj, és ne csinálj semmi olyat, ami zavarna, ha veled csinálnák! Ne tégy, mondj vagy reklámozz olyan dolgokat, amelyek az ország törvényeibe vagy jogszabályaiba ütköznek! Beszélj szalonképesen, ne káromkodj! Ne használj ízléstelen gusztustalan vagy sértő felhasználó nevet! Az üzenőfalra saját érdekeket képviselő linkeket ne írj!

2/1 miért ne küldjük saját érdekeket képviselő linkeket az üzifalra
Szabályzatunk illetve alapelveink tiltják a használatát. Az ilyen linkeket gerilla reklámoknak hívják és spamnek minősülnek és azonnal moderálás alá esnek. Használójuk megrovásban részesül.

2/2 reklám lehetőségek, gerilla reklámok következményei
Reklámlehetőségeket megtalálod a lap alján a Mádiajánlat menüpont alatt. A gerilla reklámokat vagy spameket, a 2001. évi CVIII. Törvény tiltja. Használójuk először figyelmeztetésben részesül, és ha folytatja romboló tevékenységét az feljelentést és a felhasználó kitiltását, törlését vonja maga után.

2/3 moderálás, moderálási elvek
A káromkodásokat, sértő beírásokat, kéretlen reklámokat, szivatós linkeket moderáljuk. Használójukat figyelmeztetjük.

2/4 szabálysértések következményei:
Szabálysértésekért először írásbeli figyelmeztetést kap a felhasználó. Ha folytatja a szabálysértő tevékenységet, akkor eltiltást kaphat az oldalról meghatározott időre vagy felhasználó törlését. Erről írásban értesül a regisztrált email címen. Ha visszaeső magatartást folytat annak jogi következményei lehetnek.

 

3: általános felület ismertető.
3/1 mi az a visszaszámláló
Hogy a felhasználót megvédjük az esetleges visszaélésektől az oldal 30 perc után az inaktív felhasználókat kilépteti. Ha a rendszer aktív tevékenységet észlel a számláló újra indul. A kiléptetés után a felhasználónak magának kell újra belépnie a rendszerbe.

3/2 miért vannak más színűek
Az oldalon megkülönböztetünk felhasználókat, szerkesztőket, managereket, és adminokat.
A felhasználók zöld színnel rendelkeznek, a szerkesztők narancs, a managerek szürke az adminok pedig sárgával.

3/3 hogyan küldjek be linket?
Linket beküldeni a beléptető ablak felett a linkbeküldés linken, vagy a lejjebb található linkbeküldés boxban lehetséges. Linkbeküldésnél válasszuk ki a kategóriát amibe tartozik. Ha nem vagyunk biztosak hova küldjük akkor válasszuk a vegyes kategóriát. A link beküldése mellet megjegyzés küldésére is van lehetőség. Az ide beküldött szöveg jelenik meg a linkel együtt. De lehet használni a szerkesztőnek való üzenésre is. Ami persze nem jelenik meg.

3/4 Ha van jobb linked mit csinálj?
Semmiképp ne a hozzászólásokba írd be, vagy az üzenőfalra, hanem küld be. A látogatók jó része nem olvassa a hozzászólásokat vagy az üzenőfalat.

3/5 Mikor jelenik meg a linkem?
Körülbelül 10 perc és 1 hónap között.

3/6 Mitől függ hogy 10 perc vagy 1 hónap?
Ez attól függ, hogy a kategória amibe beküldted annak van-e szerkesztője, ha van szerkesztője az mennyire aktív. Illetve a beküldött linkek számától. Minél több link van beküldve annál lassabb a feldolgozása.

3/7 Ha olyan kategóriába küldöm be, aminek nincs szerkesztője akkor soha nem kerül ki?
Nem. Vannak a managerek, ők kezelik a szerkesztő nélküli kategóriákat. Jelenleg 3 manager dolgozik ezen.

3/8 Lehetek én is manager?
A válasz egyszerű, egyből nem. Először szerkesztőnek kell lenned, és ha aktív vagy és jól végzed dolgod akkor van esély az előléptetésre.

3/9 Hogy döntitek el, hogy kiteszitek a linkem?
Első lépésnél a szerkesztő megnézi a linked, ha úgy véli, hogy alkalmas, hogy kikerüljön az oldalra és nem volt még az oldalon akkor kiteszi. A döntésben fontos szerepe van annak is, hogy a linket bejelentkezett vagy anonim felhasználó küldte be. A regisztrált felhasználók előnyt élveznek.

3/10 hol tálalható meg a kategória szerkesztője?
A kategória szerkesztőjét úgy találhatjuk meg, ha nyuuz infó boxban aNyuuz kategóriák-ra kattintasz. Ott megjelenik ABC sorrendben az összes kategória. Kiválasztod a kívánt kategóriát. Amelyik kategória mellet Kiadó felirat látható, annak nincs szerkesztője. Ha nincs ez a kiírás akkor a linkre kattintva az üzenőfal alatt megtalálható a szerkesztő elérhetősége.
A kategória linkje a postok alatti láblécben is megtalálható az értékekéstől jobbra.

3/11 honnan tudom ki szerkesztette a linkemet
Sehogy. Erre jelenleg nincs lehetőség.

3/12 hogyan lehetek én is szerkesztő?
Bal oldalt a nyuuz info boxban megtalálod a „Legyél te is szerkesztő” linket. Ha elfogadtad a szabályzatot, máris kitöltheted az adatlapot. Fontos, hogy minden mezőt tölts ki. Amint ezt megtetted kapni fogsz egy automatikus üzenetet, amiben leírják mi a következő lépés.
Gyűjtened kell az általad választott kategóriában 5 db linket és hozzá tartozó 5 db post képet. Válaszként küld el majd várj az elbírálásra amit a címedre visszaküldünk 2-20 nap alatt. 

3/13 mit csináljak, ha jelentkezésemre nem jött válasz?
Lehetséges, hogy jelentkezésed hosszas vizsgáláson vesz részt, így eltarthat egy darabig. Ha szerinted túl sokat vártál, küld el még egyszer leveled.

3/14 mi alapján válogattok szerkesztő jelentkezők között?
Első szempontunt ami szerint válogatunk, az az, hogy a beküldött linkjei honnan vannak és milyen a tartalma. Az általános mindenki által ismert oldalakat nem preferáljuk, de nem is dobjuk el. Másik fontos dolog, hogy a beküldött linkek forrása változatos legyen. (pl.: ne legyen mind videó link, főleg ne mind youtube videó) Ne felejtsük el, ez egy szórakoztató oldal.

 

NYUUZ csapat